Microscopul in stomatologie

Salut, numele meu e Remis Constantin si sunt dentist in Bucuresti, Crangasi. Astazi o sa va explic cum ma ajuta microscopul in practica de zi cu zi.

In ultimele decenii stomatologia s-a dezvoltat rapid si a permis medicilor sa-si formeze un arsenal enorm de echipamente ce ne permite acum sa tratam dintii la un total alt nivel. Tomografia dentara, apex-locatorul etc. ne permite sa tratam mult mai rapid si calitativ.

Acum, microscopul ne ajuta sa si vedem mult mai clar ce tratam.

In 2018, in cabinetul dentar din Crangasi, Bucuresti s-a alaturat echipei un nou membru microscopul CJ-Advanced. Totusi, ce e acest microscop? O necesitate sau un lux?

dentist crangasi
Microscop dentar

Dr. Syngcuk Kim a zis — ”Poti trata doar ceea ce vezi”.

Tratamentul la microscop ne permite sa vedem totul pana la cele mai mici detalii atat la tratamentele pe canalele radiculare (scos nerv) cat si la tratamentele cosmetice (fatete dentare, obturatii). Ne permite sa sa ne asiguram ca nu a mai ramas carie dentara, ne permite sa lucram minim-invaziv si sa curat doar din tesuturile ce au fost afectate.

Cel mai des se foloseste la tratamentele de canal. Ce inseamna acest tratament? Apasati AICI pentru mai multe detalii. Des, putem intalni mai multe canale radiculare sau situatii anatomice ce nu sunt tocmai ”ca in carte”. Nefiind tratate canalele radiculare — apar complicatii in viitor.

Cand totusi e obligatoriu sa folosim microscopul dentar? La retratamente, cand deja s-au efectuat unele tratamente ce au esuat pentru un tratatment cat mai neinvaziv, pentru a gasi toate canalele radiculare etc.

Acum cateva decenii orice dinte ce durea si netratat corect era extras, acum insa poate fi retratat. Foarte putini medici isi asumau riscul de a retrata fara microscop, deoarece exista riscul de a face o perforatie in dinte. O perforatie inseamna malpraxis si stim perfect ca nimeni nu isi asuma un asa risc si automat — dintele se extragea pentru a nu risca prea mult.

Acum, putem retrata un dinte cu ajutorul unui microscop fara a face perforatii. In cabinetul dentar din Crangasi, Bucuresti am in dotare un asa microscop ce imi permite sa:

  • sa gasesc canale radiculare aditionale
  • sa observ cele mai mici carii
  • sa gasim mici fracturi
  • sa ne asiguram ca nu raman tesuturi afectate
  • sa ne asiguram ca fatetele / coroanele nu au spatii
  • si multe altele

Coroana metalo-ceramica sau integral ceramica? Ce e mai bine? Care o fi diferenta?

 

Daca aveti intrebari,  mi le puteti lasa pe facebook, pe site sau la cabinetul dentar din Crangasi, Bucuresti.


Трекбэк с Вашего сайта.

Оставить комментарий