Sensibilitatea dentara. De ce apare? Cum se trateaza?

Cum sa tratezi sensibilitatea dentara Sensibilitatea dentara apare atunci cand smaltul dintelui se subtiaza sau cand gingia este retrasa, expunand stratul inferior numit dentina. Ca urmare, protectia asigurata de smalt si gingie asupra dintelui si radacinei scade.

Cum sa tratezi sensibilitatea dentara

Sensibilitatea dentara apare atunci cand smaltul dintelui se subtiaza sau cand gingia este retrasa, expunand stratul inferior numit dentina. Ca urmare, protectia asigurata de smalt si gingie asupra dintelui si radacinei scade. Studiile arata ca 57% din populatia Romaniei sufera de sensibilitate dentara (comparativ cu 16% din europeni, care au prezentat pe parcursul unui an dureri la nivelul dintilor sau gingiilor — conform unui studiu realizat de TNS Opinion & Social).

Daca te afli printre acesti potentiali pacienti si esti in cautare de un cabinet stomatologic Bucuresti sector 6, poti programa o vizita la stomatolog folosind datele de pe pagina de contact a site-ului. Pentru rezultate optime, este recomandat sa iti tratezi sensibilitatea dentara intr-un cabinet stomatologic, metodele si tratamentele folosite fiind mai eficiente in comparatie cu tratamentele naturiste facute acasa. Un stomatolog iti poate trata sensibilitatea folosind o coroana sau folosind metode de inlay.

Dinti sensibili :)

Daca doresti sa incerci metode de tratare acasa a acestei probleme, fii sigur mai intai ca sensibilitatea dentara pe care o simti nu este cauzata de o carie sau de alte afectiuni dentare de natura infectioasa. De asemenea, observa daca nu cumva sensibilitatea apare din cauza unui periaj agresiv cu o periuta de dinti incorect aleasa. In cazuri contrare, iti recomand cateva sfaturi pentru o dantura sanatoasa: Foloseste o pasta de dinti destinata sensibilitatii dentare. In prezent, exista pe piata o multitudine de astfel de produse, unele branduri specializandu-se pe aceasta problema. Poti incerca de asemenea o pasta de dinti cu ingrediente naturale.   Incearca o periuta cu perii mai moi. Gingiile pot deveni mai sensibile din cauza perilor normali ai periutei tale de dinti, asa ca achizitioneaza o periuta speciala cu perii moi pentru dinti sensibili.

 

Sensibilitate dentara

Periuta moale pentru dintii cu sensibilitate

Evita alimentele acide precum sucuri, cafea, citrice, iaurt, deoarece acestea slabesc smaltul. Daca consumi aceste alimente, nu te spala imediat pe dinti, asteapta 30 de minute pentru ca dintii tai sa nu fie si mai sensibili. Daca dupa aceste schimbari suferi in continuare de sensibilitatea dentara, iti recomandam o consultatie la dentist. Ma poti contacta pentru o programare, daca esti in cautare de un cabinet stomatologic bucuresti sectorul 6.


Трекбэк с Вашего сайта.

Оставить комментарий