fbpx
399 EURO
Ai nevoie de un implant dentar?

Ai nevoie de un implant dentar?

Implanturile dentare pot reprezenta un adevarat motiv de teama daca nu esti informat....
Ai respiratie neplacuta?

Ai respiratie neplacuta?

Studiile arata ca 80% dintre persoanele ce sufera de respiratie neplacuta au o patalogie...
Coroana ceramica sau nu?

Coroana ceramica sau nu?

Mereu am fost intrebat: care e diferenta intre lucrarile protetice? Ce lucrare ar...
 • Ai nevoie de un implant dentar?
 • Ai respiratie neplacuta?
 • Coroana ceramica sau nu?
 • Ai nevoie de un implant dentar?
 • Ai respiratie neplacuta?
 • Coroana ceramica sau nu?
 • Ai nevoie de un implant dentar?

  Implanturile dentare pot reprezenta un adevarat motiv de teama daca nu esti informat. Pentru mai multe informatii, ma poti contacta la datele afisate pe site.

  Avantajele unui implant dentar

  • Imbunatatirea aspectului
   Implanturile dentare se simt si arata ca dintii naturali si, in plus, sunt permanente.
  • Imbunatatirea dictiei
   O dantura imperfecta iti poate cauza si o dictie proasta, iar o data ce implanturile sunt vindecate vei putea experimenta o dictie imbunatatita.
  • Eliminarea disconfortului
   Deoarece se simt ca si dintii tai, fac parte din tine, asa ca nu trebuie sa simti disconfortul protezelor dentare.
  • Usurarea masticatiei
   O proteza dentara ce se misca iti va transforma mestecatul intr-un cosmar. Implanturile sunt atasate in os, nu se vor misca indiferent de cata presiune aplici, asa ca poti mesteca linistit fara disconfort sau durere.
  • Durabilitatea
   Implanturile dentare sunt concepute sa reziste ani de zile, chiar si intreaga viata daca ai grija de dantura ta.

  Contacte

 • Ai respiratie neplacuta?

  Studiile arata ca 80% dintre persoanele ce sufera de respiratie neplacuta au o patalogie dentara precum boli ale gingiilor sau carii.

  Cum pot sa imi combat respiratia neplacuta?

  • O prima necesitate pentru a combate respiratia neplacuta si a avea o dentitie sanatoasa este o igiena corecta, asa ca spala-te pe dinti minimum doua minute de cel putin doua ori pe zi, curata-ti limba si foloseste apa de gura si ata dentara.
  • De asemenea ai grija la ce consumi, fereste-te de cafea si de bauturi alcoolice precum bere, whiskey, vin sau de mancaruri precum branzeturi cu mucegai, ceapa, usturoi, ardei iute.
  • Un alt obicei pe care trebuie sa il eviti este fumatul sau mestecatul tutunului, deoarece gustul tutunului va persista pentru ore bune.
  • De asemenea, incearca sa bei cat mai multa apa pentru a te mentine hidratat, gura uscata fiind un alt lucru care ar putea contribui la o respiratie neplacuta.

  De ce am o respiratie neplacuta?

  Respiratia neplacuta este cauzata de excesul de bacterii adunate in cavitatea bucala, care cauzeaza inflamatie si emite mirosuri repugnante. Studiile arata ca 80% dintre persoanele ce sufera de respiratie neplacuta au o patalogie dentara precum boli ale gingiilor sau carii.

  Contacte

 • Coroana ceramica sau nu?

  Mereu am fost intrebat: care e diferenta intre lucrarile protetice? Ce lucrare ar fi cel mai bine sa alegem? Din ce materiale sunt facute?

  Deci, sa incepem cu cele mai simple

  • 1. COROANE METALICE
   Coroane stantate. Coroane metalice turnate.
  • 2. COROANE DIN ACRILAT
   Acrilatul e un material moale, ce se roade, se schimba in culoare, in timp devine rugos ce provoaca inflamarea gingiei si aparitia unui miros neplacut.
  • 3. COROANE METALO-ACRILICE
   E o chestie simpla: partea metalica pe interior si pe exterior plastic.
  • 4. COROANE METALO-CERAMICE
   Componenta metalica si ceramica stratificata pe exterior.
  • 5. COROANE CERAMICE FARA METAL
   Coroane fara suport (doar ceramica curata). Coroane, cu suport (componenta) semitransparent din oxid de zirconiu, disilicat de litiu sau oxid de aluminiu.

  Polisticla

  Actual, se fac mult coroane si alte lucrari din polisticla fara baza metalica. Aceste tipuri de lucrari nu le pot incadra in aceasta descriere. Dar, neaparat va fi un post cu multe detalii si exemple.

  Contacte

Ce este radiografia dentara si cand este ea necesara?

Radiografia dentara este o investigatie stomatologica complementara (suplimentata de un control obiectiv si anamnestic), care ofera o imagine completa si detaliata a danturii, mandibulei si maxilarului. Ea evidentiaza si structurile ascunse privirii (radacinile dintilor, osul de suport), precum si afectarile profunde (infectiile dentare complicate, colectiile de puroi, malformatiile dentare ascunse).

Radiografia dentara nu este obligatorie la fiecare vizita la stomatolog, dar adesea ajuta la stabilirea unui diagnostic clar. Aceasta investigatie este indicata in cazul unor afectiuni stomatologice ale dintilor si tesuturilor inconjuratoare, de exemplu:

 • cariile interdentare sau amplasate in locuri greu vizibile (de exemplu sub obturatii);
 • fisuri sau alte anomalii in obturatiile existente;
 • infectiile de la nivelul radacinilor (granuloame, chisturi);
 • fracturile dentare;
 • resorbtie (scaderea volumului sub norma) in oaselor maxilare datorata afectarii parodotale;
 • probleme in camera pulpara sau canalul radicular (infectii ce pot necesita un potential tratament endodontic – ”pe nerv”);
 • pregatirea si fixarea de implanturi, aparate ortodontice (de corectie), proteze si coroane dentare;

Ce tipuri de radiografie dentara exista si cum se elibereaza?

Tipurile de radiografie dentara au anumite particularitati si, deci, diverse indicatii.

 • Radiografia dentara periapicala (altfel numita retro-alveolara)

Acest tip este reprezentat de o radiografie mica, pe care se vede un numar limitat de dinti (2 – 3). Scopul este de a vizualiza varful radacinilor unui dinte si osul inconjurator.

 • Radiografia dentara cu aripioara muscata (Bite-Wing)

Cuprinde pe acelasi film coroanele dintilor superiori si a celor inferiori. Acest fel de radiografii este folosit pentru detectarea cariilor dintre dinti, de la baza danturii sau cariilor secundare (de sub obturatii), pentru analiza starii paradontiului sau a gradului de resorbtie osoasa.

 • Radiografia dentara ocluzala

Radiografia ocluzala este mai mare, comparativ cu tipurile mentionate mai sus – ea demonstreaza intreaga arcada dentara, impreuna cu maxilarul superior sau mandibula. Este utila pentru depistarea dintilor in plus, a celor inclusi care nu au erupt inca, dar si a fracturilor osoase sau obiectelor straine (mai frecvent in traume), chisturilor sau abceselor profunde.

 • Radiografia de sinus

Acest fel de radiografie arata sinusurile, care pot fi implicate in anumite anomalii, dar si in infectiile dentare complicate sau in analiza starii unor formatiuni (ca cele tumorale). De asemenea este utila in crearea si planificarea inserarii implanturilor dentare.

 • Radiografia dentara panoramica

Cum sugereaza si denumirea, acest tip de radiografie ofera o imagine exhaustiva, pe care se vad toti dintii superiori si inferiori, oasele maxilare, mandibula, articulatiile mandibulare. Ofera informatii despre starea generala si interactiunile dintre dinti.

Radiografiile pot fi eliberate in modul cel mai confortabil pentru medic si pacient. Deoarece multe cabinete stomatologice nu au propriul aparat de efectuare a radiografiilor dentare, chiar si in Bucuresti, radiografiile pot fi eliberate atat pe film radiologic, cat si in format digital, pe CD sau prin e-mail. Oricand ai nevoie de o clinica stomatologica in Crangasi, unde poti primi si o consultatie gratuita, si toate investigatiile in timp util, esti asteptat in vizita la noi (Bucuresti, sectorul 6).

cantitate radiatie

 

Este radiografia dentara periculoasa pentru sanatatea pacientilor?

 

In perceptia unor pacienti, radiografia se asociaza imediat cu un posibil pericol de iradiere – mit absolut nefondat. Ceea ce trebuie sa inteleaga fiecare este ca orice activitati zilnice, cele mai obisnuite, ne expun radiatiilor de diverse tipuri. Nu traim intr-un mediu izolat si nu suntem atat de sensibili la aceste actiuni, precum ne place sa credem. 

O radiografie retroalveolara este echivalenta cu doza propriu-zisa de radiatii de cca 5 µSv, una panoramica – 30 µSv (o treime din doza unei radiografii toracice, care de altfel este inofensiva). Doza de fundal medie in zonele temperate ale globului e 10 µSv (radiatiile de la soare si de la scoarta terestra).

Oamenii aleg benevol activitati care ii supun unui pericol real in aceasta sfera – de exemplu, fumatul unui pachet si jumatate de tigari zilnic pe o perioada de un an duce la absorbtia a 3600 µSv. Riscul de dezvoltare a cancerului cauzat de radiatii apare la cca 100 000 de µSv (echivalentul a 20 000 radi

ografii retroalveolare).

Orice interventie medicala, orice investigatii stomatologice sunt privite de un stomatolog profesionist prin prisma raportului risc-beneficiu. Asadar, alegand un medic calificat si un cabinet stomatologic la nivel, va veti asigura de securitatea si confortul absolut in timpul ficarui tratament.

 


Trackback from your site.

Leave a comment

Call Now Button