Postura si muscatura neuniforma

Ultimele studii realizate in colaborarea dintre Universitatea din Barcelona si Universitatea din Innsbruck arata ca dantura dreapta este corelata cu postura si echilibrul corpului.

In ultimii ani, stomatologii au pus accent pe corectarea muscaturii pentru ca dintii sa se alinieze perfect, deoarece o muscatura neuniforma poate genera dureri de mandibula, spatii largi intre dinti si aglomerare. Pentru a verifica cat de corecta este muscatura ta, poti face un control stomatologic rapid. Daca sunteti in cautare de clinici de stomatologie sector 6, puteti sa ma contactati la datele afisate pe site.

Aceste studii subliniaza corelatia pe care multi o credeau putin probabila dintre o dantura perfecta (nu doar in ce tine de estetica dentara, dar si de functionalitatea anatomica) si postura corpului. Aceasta legatura este si mai puternica atunci cand intervin factori precum oboseala. Studiile au demonstrat ca atunci cand o dantura imperfecta este corectata, postura corpului atat statica, cat si dinamica, este corectata, deoarece mandibula este pozitionata in mod neutru.

Pana la urma, o dantura perfecta este un pas inainte si pentru o parere de sine mai buna, deci o interventie stomatologica care ar corecta problemele muscaturii stimuleaza pacientii la schimbari spre bine in obiceiurile de zi cu zi. Esti mereu asteptat in cabinetul meu stomatologic (București, sectorul 6) — impreuna vom lucra pentru ca tu sa fii o persoana mai buna, in toate planurile.

Aceasta legatura dintre echilibru, postura si o dantura corecta nu este usor de observat in viata de zi cu zi in conditii statice, deoarece un echilibru precar sau o postura incorecta se poate asocia si cu alte patologii precum obezitate. Spre deosebire de viata de zi cu zi, aceasta legatura neasteptata poate influenta chiar si performanta atletilor.

Controlul postular este rezultatul unu sistem complex ce include elemente diferite senzoriale sau motorii care provin din informatii vizuale, somato-senzoriale si vestibulare. Relatia poate avea o explicatie neurofiziologica, datorita influentei reciproce dintre nervul trigemen si nucleul vestibular, care este responsabil atat de masticatie, cat si de echilibru. Aceasta influenta ar explica de ce o muscatura neuniforma ar modifica negativ postura corpului.

In concluzie, nu lasa o muscatura neuniforma sa iti afecteze postura si echilibrul, asa ca programeaza cat mai curand o vizita la stomatolog pentru a-ti corecta defectele. Poti folosi datele de pe pagina de contacte a site-ului pentru o programare la cabinetul meu de stomatologie sector 6 pentru un control de rutina sau pentru tratarea unei patologii.

Mai aveti intrebari? Ma puteti contacta aici pe site-ul personal, pe facebook, instagram, google plus, viber si whatsapp. Ma gasiti zilnic in cabinet stomatologic pe bd-ul Constructorilor, Crangasi, Bucuresti (sector 6). Orice like and share ma bucura. Va multumesc pentru sutele de accesari zilnice ale articolelor pe care le-am strans pe blog, special pentru publicul interesat de noutati si curiozitati din stomatologie: Coroane dentare – tipuri de lucrari protetice, Sarcina si tratamentul stomatologic. Ce se poate si ce nu?  si, desigur, Mituri dentare si istorioare horror medicale. Partea intai.


Трекбэк с Вашего сайта.

Оставить комментарий