fbpx

Periuta de dinti – cand o schimbam

Periuta de dinti – cat de des trebuie sa o schimbi si de ce In ziua de astazi, cand avem atat de multe probleme de rezolvat si stresul pare sa ne acapareze, schimbarea periutei de dinti la timpul potrivit nu reprezinta o prioritate.

Periuta de dinti – cat de des trebuie sa o schimbi si de ce

In ziua de astazi, cand avem atat de multe probleme de rezolvat si stresul pare sa ne acapareze, schimbarea periutei de dinti la timpul potrivit nu reprezinta o prioritate. totusi, cel putin doua lucruri sunt vitale pentru o sanatate dentara satisfacatoare: periuta functionala si vizite preventive la stomatolog. In aceasta postare, o sa va explic care este durata de viata a unei perii si de ce este benefic pentru sanatatea noastra sa aruncam periile dupa o perioada de timp. 

toothbrush_3039280b

De ce trebuie sa imi schimb periuta de dinti?

Dupa un experiment, oamenii de stiinta au descoperit ca pe o periuta de dinti vietuiesc pana la 10 milioane de bacterii si de microbi. De asemenea, daca iti tii peria de dinti descoperita, poate avea si mai multe bacterii. Ce rost mai are seria intreaga de servicii stomatologice moderne prestate in cabinetele si clinicile din intreaga lume, daca pacientii nu incearca macar sa pastreze igiena orala?

periuta_dinti
Sa nu uitam sa o schimbam o data la 3 luni!

 

Cand ar trebui sa imi schimb periuta de dinti?

Cam toti stomatologii recomanda schimbarea peria de dinti o data la 3 luni. Daca periuta incepe sa se uzeze, perii nemaiavand aceasi pozitie dreapta sau destramandu-se, trebuie sa o schimbi chiar mai devreme. Asa ca daca aplici mai multa presiune in timpul periajului, s-ar putea sa ai nevoie de o peria noua mai devreme. Un sfat pe care il ofer pacientilor mei de la cabinetul de stomatologie Crangasi (Bucuresti, sectorul 6) este sa arunce periuta de dinti folosita in timpul unei bolii precum raceala.  

pasta_Dinti

Cum pot sa am grija de periuta mea?

Este recomandat sa iti tii peria cu perii in sus, dar, de preferat, cu aceasta portiune acoperita pentru a fi mai protejata de bacteriile din baie. De asemenea, dupa fiecare folosire, ai grija sa clatesti periuta corespunzator pentru a elimina pasta de dinti si saliva de pe perii acesteia. Un alt lucru pe care ii sfatuiesc pe pacientii mei de la cabinetul de stomatologie crangasi este sa nu imparta niciodata peria de dinti, deoarece astfel creste riscul de infectii.

Acum stii exact cand sa iti schimb peria de dinti, de ce este bine sa faci asta si cum poti sa ai grija de aceasta intr-un mod adecvat.  La nivel rural, românii își schimbă în continuare periuța de dinți numai o dată la 10 ani.

Ce alegem? Electrica sau clasica?

Care pasta de dinti e mai buna?

 

Orice like and share ma bucura. Va multumesc pentru sutele de accesari zilnice pe blog 

Mai aveti intrebari? Ma puteti contacta aici pe site-ul personal, pe facebook, instagram, google plus, viber si whatsapp. Ma gasiti zilnic in cabinet stomatologic pe bd-ul Constructorilor, Crangasi, Bucuresti (sector 6). Orice like and share ma bucura. Va multumesc pentru sutele de accesari zilnice ale celor mai populare articole de pe blog: Coroana metalo-ceramica sau integral ceramica?Fatete dentare, Albirea dentara, Cosmetica dentara si desigur „Bebelusul mi-a luat tot calciul„.


Trackback from your site.

Leave a comment

Call Now Button