fbpx
399 EURO
Ai nevoie de un implant dentar?

Ai nevoie de un implant dentar?

Implanturile dentare pot reprezenta un adevarat motiv de teama daca nu esti informat....
Ai respiratie neplacuta?

Ai respiratie neplacuta?

Studiile arata ca 80% dintre persoanele ce sufera de respiratie neplacuta au o patalogie...
Coroana ceramica sau nu?

Coroana ceramica sau nu?

Mereu am fost intrebat: care e diferenta intre lucrarile protetice? Ce lucrare ar...
 • Ai nevoie de un implant dentar?
 • Ai respiratie neplacuta?
 • Coroana ceramica sau nu?
 • Ai nevoie de un implant dentar?
 • Ai respiratie neplacuta?
 • Coroana ceramica sau nu?
 • Ai nevoie de un implant dentar?

  Implanturile dentare pot reprezenta un adevarat motiv de teama daca nu esti informat. Pentru mai multe informatii, ma poti contacta la datele afisate pe site.

  Avantajele unui implant dentar

  • Imbunatatirea aspectului
   Implanturile dentare se simt si arata ca dintii naturali si, in plus, sunt permanente.
  • Imbunatatirea dictiei
   O dantura imperfecta iti poate cauza si o dictie proasta, iar o data ce implanturile sunt vindecate vei putea experimenta o dictie imbunatatita.
  • Eliminarea disconfortului
   Deoarece se simt ca si dintii tai, fac parte din tine, asa ca nu trebuie sa simti disconfortul protezelor dentare.
  • Usurarea masticatiei
   O proteza dentara ce se misca iti va transforma mestecatul intr-un cosmar. Implanturile sunt atasate in os, nu se vor misca indiferent de cata presiune aplici, asa ca poti mesteca linistit fara disconfort sau durere.
  • Durabilitatea
   Implanturile dentare sunt concepute sa reziste ani de zile, chiar si intreaga viata daca ai grija de dantura ta.

  Contacte

 • Ai respiratie neplacuta?

  Studiile arata ca 80% dintre persoanele ce sufera de respiratie neplacuta au o patalogie dentara precum boli ale gingiilor sau carii.

  Cum pot sa imi combat respiratia neplacuta?

  • O prima necesitate pentru a combate respiratia neplacuta si a avea o dentitie sanatoasa este o igiena corecta, asa ca spala-te pe dinti minimum doua minute de cel putin doua ori pe zi, curata-ti limba si foloseste apa de gura si ata dentara.
  • De asemenea ai grija la ce consumi, fereste-te de cafea si de bauturi alcoolice precum bere, whiskey, vin sau de mancaruri precum branzeturi cu mucegai, ceapa, usturoi, ardei iute.
  • Un alt obicei pe care trebuie sa il eviti este fumatul sau mestecatul tutunului, deoarece gustul tutunului va persista pentru ore bune.
  • De asemenea, incearca sa bei cat mai multa apa pentru a te mentine hidratat, gura uscata fiind un alt lucru care ar putea contribui la o respiratie neplacuta.

  De ce am o respiratie neplacuta?

  Respiratia neplacuta este cauzata de excesul de bacterii adunate in cavitatea bucala, care cauzeaza inflamatie si emite mirosuri repugnante. Studiile arata ca 80% dintre persoanele ce sufera de respiratie neplacuta au o patalogie dentara precum boli ale gingiilor sau carii.

  Contacte

 • Coroana ceramica sau nu?

  Mereu am fost intrebat: care e diferenta intre lucrarile protetice? Ce lucrare ar fi cel mai bine sa alegem? Din ce materiale sunt facute?

  Deci, sa incepem cu cele mai simple

  • 1. COROANE METALICE
   Coroane stantate. Coroane metalice turnate.
  • 2. COROANE DIN ACRILAT
   Acrilatul e un material moale, ce se roade, se schimba in culoare, in timp devine rugos ce provoaca inflamarea gingiei si aparitia unui miros neplacut.
  • 3. COROANE METALO-ACRILICE
   E o chestie simpla: partea metalica pe interior si pe exterior plastic.
  • 4. COROANE METALO-CERAMICE
   Componenta metalica si ceramica stratificata pe exterior.
  • 5. COROANE CERAMICE FARA METAL
   Coroane fara suport (doar ceramica curata). Coroane, cu suport (componenta) semitransparent din oxid de zirconiu, disilicat de litiu sau oxid de aluminiu.

  Polisticla

  Actual, se fac mult coroane si alte lucrari din polisticla fara baza metalica. Aceste tipuri de lucrari nu le pot incadra in aceasta descriere. Dar, neaparat va fi un post cu multe detalii si exemple.

  Contacte

Odontologia – ramura de top a stomatologiei

Te speli pe dinți în fiecare zi. Mai mult decât atât, urmezi toate recomandările și o faci de două ori. Îi îngrijești cum se cuvine, iar la un moment dat depistezi un punct negru pe unul din cei 32 de soldați de os din gura ta. Cum o fi posibil? Ei bine, să știi că faci parte din cele 90% din populația globului care suferă de carii dentare. Iată de ce, majoritatea merg la medicul stomatolog, pentru o procedură de care răspunde odontologia.

Ce este odontologia?

Sursele de specialitate precizează că odontologia este ramura stomatologică ce tratează leziunile carioase și durerile dentare. Cel mai des, serviciile odontologice se referă anume la tratamentul cariilor. Cele din urmă reprezintă inamicul vizibil al dinților. Nu se ascunde, ba mai mult, este un prieten desăvârșit în etapele formării, își face simțită prezența peste o anumită perioadă, când a măcelărit structura dintelui și a ajuns la pulpă. Acum, să analizăm odontologia. Pe lângă carii, această specialitate tratează și leziunile necarioase – fracturi, distrofii, leziuni de uzură dentară.

Printre procedurile odontologice se regăsesc:

 • Obturația coronară (plomba);
 • Fațetele dentare;
 • Coroanele dentare;
 • Inlay-uri – sunt niște obturații realizate de către tehnician în laboratorul de tehnică dentară. De exemplu, în cazul în care s-a rupt o bucată de dinte, atunci pentru reconstrucția acestuia se va folosi procedura Inlay. Asta pentru că va fi adăugată bucata lipsă creată, așa cum spuneam mai sus, în laborator de către tehnician;
 • Onlay-uri – este asemeni inlay-ului, adică o bucată de obturație realizată în laborator, dar cu o mică diferență. Procedura onlay presupune crearea unei proteze mai mari, care ar putea acoperi întreaga suprafață a unui dinte.

De toate aceste proceduri vei avea parte în cabinetul stomatologic din București, la dr. Remis Constantin (Dentist Crangasi). Medicul îți va examina acel mic punct maroniu apărut pe dintele tău și-ți va recomanda cea mai bună și eficientă metodă de tratament. Procedura va fi aleasă în funcție de cât de mult a afectat caria corpul dintelui.

ortodont - medic stomatolog Bucuresti

Caria – dușmanul activ al sănătății tale dentare.

Iată că am ajuns la subiectul care te interesa cel mai mult. Cum a apărut oare caria pe dintele tău, deși respecți toate regulile de igienă?

Mai întâi de toate, trebuie să realizezi că nu ești prima și nici ultima persoană care s-a confruntat cu o asemenea problemă dentară. Apariția acesteia este uneori de neevitat, întrucât cavitatea bucală este un mediu extrem de confortabil pentru bacterii, iată de ce acestea se înmulțesc cu repeziciune. Posibil cândva, în timpul utilizării periuței de dinți, ai omis o zonă în care s-au depozitat resturile. Posibil să fi ignorat seară procedura de curățare a dinților, pentru că erai obosit, ori nu realizezi necesitatea utilizării apei de gură sau a aței dentare. Ceea ce trebuie să știi este că cea mai mare problemă nu este apariția cariei, dar adresarea târzie la medicul stomatolog, pentru tratarea ei.

Acest proces patologic afectează structura dentară, iar dintele își poate pierde din funcționalitate, fiind necesar și tratamentul endodontic. De altfel, caria dentară poate determina complicații și la nivelul organismului, riscul îmbolnăvirii fiind extrem de ridicat.  

Nu lăsa caria să-ți invadeze zâmbetul. Iată câteva recomandări pentru tine. Curăță cu munițiozitate dinții, ai grijă la produsele pe care le consumi sau bei și mergi cu regularitate la stomatolog. Ești mereu așteptat în București, cabinetul stomatologic Crangasi.


Trackback from your site.

Leave a comment

Call Now Button