Molar de minte

Durere in zona molarilor de minte

Toata lumea a auzit ca masele de minte sunt dureroase cand apar si ca de cele mai multe ori trebuie extrase, dar putini stiu cand apar maselele de minte si cum le tratam in caz ca sunt probleme. In acest articol, o sa iti ofer cateva informatii interesante despre ele pentru ca tu sa ai un bagaj informational mai bogat despre dentitia ta.

 

Ce sunt masele de minte si cand trebuie ele sa apara?

Adultii pot avea pana la 32 de dinti, masele de minte fiind ultimele care apar, la periferia mandibulei si maxilarului, atat in stanga, cat si in dreapta. Unii oameni au gura prea mica pentru 32 de dinti, avand de obicei 28. In acest caz s-ar putea sa nu mai ai spatiu pentru ca masele de minte sa creasca. In medie, maselele de minte apar undeva intre varstele de 17 si 25 de ani, dar pentru unele persoane s-ar putea sa apara mult mai tarziu. Cei care respecta orarul de vizite preventive la stomatolog nu au mari probleme cu monitorizarea dezvoltarii acestora, deoarece medicul tine situatia sub observatie. Oricand esti binevenit la noi (cabinet stomatologic in Bucuresti, sectorul 6), pentru a verifica la ce stadiu de dezvoltare sunt maselele tale de minte — astfel vei putea fi pregatit pentru orice ti-ar pregati corpul tau.

Intotdeauna cauzeaza maselele de minte probleme?

De obicei, daca au loc sa creasca, nu ar trebui sa cauzeze probleme, avand spatiu sa iasa intr-o pozitie sanatoasa. Cresterea maselelor de minte este insotita de disconfort minim si dureri de intensitate mica. De asemenea, odata iesite la suprafata, trebuie sa ai grija sa mentii o igiena orala exemplara, fiind usor de ignorat datorita pozitiei.

Cum tratam maselele de minte?

Tratamentul depinde daca maseua a iesit la suprafata sau nu. Daca aceasta a crescut va fi extrasa, iar daca nu va fi necesara o operatie pentru a extrage maseua. La cabinetul de stomatologie Crangasi , incercam sa iti rezolvam problemele dentare cat mai putin invaziv, dar in cazul maselelor de minte trebuie luate masuri mai drastice.

Pentru mai multe informatii sau o programare la cabinetul de stomatologie din Bucuresti, sectorul 6, ma puteti contacta la datele afisate pe site.

Cat costa tratamentul maselelor de minte?

O extractie dentara simpla nu costa excesiv, dar maselele de minte adesea necesita interventii chirurgicale ceva mai complicate decat atat. Mai ales, daca pacientii nu se adreseaza in timp util la medicul stomatolog. Pretul creste proportional cu numarul de vizite necesare pentru rezolvarea completa a problemelor, cantitatea de anestezic utilizat la fiecare interventie, complexitatea procedurii (necesitatea aplicarii suturilor, analize etc).

Mai aveti intrebari? Ma puteti contacta aici pe site-ul personal, pe facebook, instagram, google plus, viber si whatsapp. Mă găsiți fără probleme, activez într-un excelent cabinet stomatologic pe bd-ul Constructorilor, Crangasi, Bucuresti (sector 6). Orice like and share ma bucura. Va multumesc pentru sutele de accesari zilnice ale articolelor de pe blog: Gingia, dintii si sarcina. Cum avem grija si ce facem cu gingivita?, Parodontoza explicata simplu. De ce sangerez la periaj?, Albire dentara si profilaxie neinvaziva si desigur «Bebelusul mi-a luat tot calciul»  mai multa informatie accesand.


Трекбэк с Вашего сайта.

Оставить комментарий