Miros neplacut de la coroane dentare

Miros neplacut? De ce persista chiar daca ma spal bine pe dinti? In acest articol o sa iti raspund la aceste intrebari: – De ce apare miros neplacut de la coroanele dentare? – Ce sa fac daca se aduna mancare sub coroanele dentare? – Ce sa fac daca a picat o coroana?

Miros neplacut? De ce persista chiar daca ma spal bine pe dinti?

In acest articol o sa iti raspund la aceste intrebari:

– De ce apare miros neplacut de la coroanele dentare? – Ce sa fac daca se aduna mancare sub coroanele dentare? – Ce sa fac daca a picat o coroana? De ce pica coroanele?

Sub coroana are loc distructia dintelui. Ce sa fac?

Daca un dinte se “strica” sub o coroana deja e o problema, ce nu poate fi oprita. Acest proces va derula, pana nu se va distruge in totalitate dintele si nu o sa pice coroana. Semnele ce demonstreaza ca sub coroana este un dinte ce se strica: – Miros neplacut – Gust neplacut – Retentie alimentara – Schimbarea in culoare a gingiei

carie
Carie secundara sub coroana dentara

Ce putem face? In primul rand, daca o sa va adresati la timp, exista posibilitatea sa tratati acest dinte si sa il salvati. Dintele poate fi tratat si aplicata o noua coroana pentru a il proteja.

pivot2
Pozitionarea pivotului pe radacina

Miros neplacut de la coroanele dentare. Ce sa fac?

Daca a aparut un miros neplacut din gura, inseamna ca dintele ce e sub coroana deja se strica si are loc si o retentie alimentara.  Pentru a il salva neaparat sa trebuie retratat dintele.

A picat coroana dentara. Ce sa fac?

O cauza poate fi distructia masiva a dintelui cauza sau o fixare nu prea buna a coroanei. Poate fi atat un material de calitate proasta sau o preparare incorecta a dintelui. In asa cazuri, nu e mereu obligatoriu sa tratati dintele cauza, ci se poate doar recimentata coroana.

A picat pivotul cu tot cu coroana. Ce sa fac?

Foarte des, intalnesc coroane ce nu au fost bine facute ceea ce duce la inflamarea gingiei si aparitia mirosului neplacut. Ce se face? Cel mai des se refac CORECT si dintr-un nou material biocompatibil.

pivot
Pivot dentar

Coroana dentara e peste gingie. Ce sa fac?

Deseori intalnesc coroane ce nu au fost corect concepute, ceea ce duce la inflamatia gingivala impreuna cu un miros neplacut. Ce se face? Trebuie refacute lucrarile intr-un mod corect din materiale biocompatibile.

carie_secundara_sub_coroana
Sub coroana dentara a aparut carie secundara si hiperplazie gingivala din cauza retentiei de alimente.

Mai aveti intrebari? Ma puteti contacta aici pe site-ul personal, pe facebook, instagram, google plus, viber si whatsapp. Ma gasiti zilnic in cabinet stomatologic pe bd-ul Constructorilor, Crangasi, Bucuresti (sector 6). Orice like and share ma bucura. Va multumesc pentru sutele de accesari zilnice pe articolele de pe blog, mai ales pe articolele: Sarcina, bebelusul si mamica. Cum vom avea grija de cavitatea bucala?, Respiratia neplacuta. De ce o ai si cum poti sa o combati?, Tratament de canale. E obligatoriu?, Albire dentara? Ce ascunde medicul de pacienti. Secrete si adevar


Trackback from your site.

Leave a comment