Implanturi dentare: Tipuri, metode și etape.

Ce implanturi dentare folosesc eu? 1. Bredent 2. Megagen, Inno, Dentium 3. Alpha Bio, Paltop, Nobel. Si desigur iubitul sistem Fast and Fixed de la Bredent. Mai mult cazuri gasiti aici. în ce mai mulți oameni care au probleme cu dinții își dau seama că implantul dentar are o serie de avantaje față de alte metode de protezare, deoarece implanturile dentare de calitate pot servi unei persoane mai mult de un deceniu. Pentru a înțelege amploarea necesității de implanturi dentare, e suficient să știți că din cele 70% dintre românii care se adresează la stomatolog, o treime au mai mulți dinți lipsă, iar un sfert din populaţia totală a României, ajunge chiar la o edentaţie totală (informație prezentată publicului în cadrul celei de a IV-a ediţie a forumului «Sky Fast&Fixed«).

 

Tipuri de implanturi dentare

La alegerea implantului, medicul stomatolog se concentrează în principal asupra tehnologiei de implantare și plasare a acestuia. Desigur, există și o serie de alte circumstanțe ce au influență, pe care le vom analiza în paralel.

Implanturi dentare de tip rădăcină

Cele mai populare implanturi. Au aspectul unui cilindru șurub. Se implantează atunci, când există un volum suficient de țesut osos sau după creșterea acestuia.

Implanturi dentare de tip placă

Se aplică în cazurile în care pacientul are un os îngust. Acest tip de implant ocupă o cantitate mare de țesut osos.

Implanturi dentare combinate

Combină proprietățile primelor două. De obicei, au o configurație complexă și dimensiuni mai mari.

Implant dentar pe osul maxilarului

Se folosește în cazuri de subțiere osoasă severă. Este implantat între periost și os. Destul de mare în dimensiune.

Structuri endodontice stabilizatoare

Sunt folosite pentru a întări rădăcina, astfel încât structurile adăugate ulterior să fie cât mai bine atașate de osul natural.

Implanturi dentare în mucoasă și mini implanturi

Nu sunt implantate în țesut osos. Cu ajutorul acestui tip de implant, structurile detașabile sunt stabilizate.

 

La alegerea implantului dentar trebuie să vă ghidați de următoarele proprietăți:

Material

Cele mai multe implanturi sunt fabricate din titan și aliaje de titan, deoarece titanul este cel mai biocompatibil material. Gradul de titan nu trebuie să fie mai mic decât gradul 5. Acest lucru este important, deoarece o valoare mai mică implică prezența impurităților care reduc viața implantului și încorporarea reușită a acestuia. Dacă există o alergie la titan, este folosit în producție zirconiul, dar este mult mai scump decât titanul.

Suprafața implantului

Construcțiile cu o suprafață netedă și lustruită sunt mai greu de alipit, astfel că unii producători fac o pulverizare specială, ceea ce face suprafața poroasă, astfel încât crește și prețul acesteia.

Lungime și diametru

Implanturile pot avea o lungime între 6 și 16 mm, ceea ce face posibilă alegerea mărimii potrivite, care va rezolva în cele din urmă problema.

Reputația producătorului

Statele Unite și Europa produc materiale mai bune, deoarece în aceste țări sunt prezentate standarde de calitate superioare. Rețineți: cu cât este mai prestigioasă compania a cărei implant l-ați ales, cu atât mai mic este riscul respingerii produsului de către organism.

Forma implantului dentar

Se crede că forma conică este cea mai bună. Există, de asemenea, implanturi cu sistem de comutare a platformei. Astfel de implanturi sunt mai ușor de infiltrat în țesut și distribuie uniform sarcina masticatoare.

Procesul de implantare a dinților este o tehnică excelentă, care asigură înlocuirea elementelor dintelui care lipsesc prin instalarea unui implant dentar (un design artificial care imită rădăcinile dintelui). Atunci când se utilizează această metodă de tratament, dentistul trebuie să instaleze un element de susținere pentru protezare în țesutul osos a maxilarului.

La fel de mult ca și calitatea, materialul și tipajul implantului contează și experiența medicului stomatolog. În capitală probabilitatea de a găsi un cabinet stomatologic la nivel corespunzător este considerabil superioară altor localizări. Un implant calitativ, combinat cu experiența unui stomatolog ce activează de mult timp în București (sectorul 6) vă vor convinge că procedura nu este nici dureroasă, nici costisitoare, în măsura în care v-ați putea imagina.

Există 2 tipuri de implantare a dinților: într-o etapă și în două etape.

Implantarea într-o singură etapă a dinților

Această procedură se efectuează într-o vizită la medicul stomatolog. După finalizarea procesului de extracție a dinților sau vindecarea completă a găurii, medicul trebuie să plaseze un implant dentar și o coroană temporară. Cel mai des această situație apare când este nevoie de un implant pentru dintele frontal. Este important să se utilizeze modele cu rate mari de stabilizare primară. Ele rezistă diferitelor sarcini de mestecat, chiar imediat după instalarea directă. În câteva luni, coroana temporară este înlocuită cu o coroană permanentă.

Implantarea în două etape (tradițională)

Această procedură se efectuează timp de două vizite la medicul stomatolog. Implanturile dentare trebuie acoperite cu țesuturi și cusături. Apoi, construcția se înrădăcinează într-un anumit loc timp de 4-6 luni. Pregătirea materialul adiacent locului de instalare este realizată cu ajutorul unui cilindru compact de titan. Numai atunci, în locul ei, puteți instala implantul și o coroană permanentă.

Etape de instalare  a implantului dentar

 • Primul pas este efectuarea procedurilor pregătitoare. Pentru a face acest lucru, se realizează o examinare aprofundată, inclusiv radiografia și procesul de modificare a formei maxilarului. Este important să se determine volumul existent de țesut osos în zona în care se introduce implantul. De asemenea, sunt analizate țesuturile moi în cavitatea bucală, posibile contraindicații și informații generale despre starea de sănătate a pacientului. În continuare, este determinată metoda optimă de fixare a implantului și tipul de construcție adecvat. Dacă cantitatea de țesut osos nu este suficientă, se efectuează uneori o operație de ridicare sinusoidală.
 • Următorul pas este instalarea propriu-zisă a implantului dentar. După procedura de anestezie (anestezie generală sau anestezie locală), va trebui să se taie membrana mucoasă în zona în care doriți să implantați dinții. În acest moment, țesutul osos este deschis, apoi prin forare este posibil să se formeze o gaură pentru stadializare. Patul format este sculptat cu ajutorul unor robinete. Apoi, se instalează direct implantul dentar, iar cutia de fixare a piciorului este închisă cu ștecherul necesar. Defectul din acest loc este cusut.

Instalarea implanturilor dentare este o direcție promițătoare și modernă în practica dentară. Interesul pentru acest tip de serviciu stomatologic crește în fiecare an și tot mai multe cabinete stomatologice adoptă această metodă de restabilire dentară. Dar care sunt criteriile pentru alegerea unui implant? Un medic stomatolog vă va ajuta să faceți alegerea corectă. Este important să se ia în considerare următoarele caracteristici:

 • compatibilitatea cu țesutul;
 • rezistența la uzură și durabilitatea;
 • ce criterii estetice sunt prioritare în fiecare caz pentru implant;
 • timpul care a trecut de la sinus-lifting;
 • ce preț per implant dentar se potrivește bugetului pacientului.

 

Rezistența la uzură și durabilitatea sunt cu siguranță un criteriu important, deoarece restabilirea unui dinte este principalul motiv pentru care oamenii optează pentru implanturi dentare. O astfel de soluție pentru înlocuirea unui dinte natural ar trebui să dureze mult timp și să fie la fel de fiabilă, deoarece dinții sunt supuși unor sarcini mari în timpul mestecării. Celelalte criterii țin de fiecare caz în parte și pot fi absolut individuale.

Implanturile moderne sunt fabricate din titan, acest material este cel mai frecvent datorită capacității sale înalte de a se integra în țesut. Oasele artificiale, elementele articulare și, bineînțeles, implanturile dentare sunt fabricate din titan. Titanul nu este respins de corp și suprafața acestuia este tratată într-un mod specific. Prețul este, de asemenea, un criteriu imprtant pentru mulți pacienti ce aleg sa folosească implanturi dentare, dar el este influențat, de obicei, de celelalte criterii (material, producător, numărul de intervenții necesare).

Alegerea unui tip de implant dentar poate fi dificilă doar în caz de informație insuficientă, iar îngrijirea se rezumă la o simplă igienă dentară plus vizite preventive la dentist. Cu toate datele relevante și cu ajutorul unui medic stomatolog calificat, cu siguranță veți face alegerea corectă.


Трекбэк с Вашего сайта.

Комментарии (12)

 • Avatar

  romeo TARHON

  |

  Doresc o ofertă netă de preț total pentru patru implanturi mandibulare și coroana fixă provizorie, respectiv definitvă, aflându-mă în stadiul de edentație cu proteză mobilă încă din toamna anului 2018. Mulțumesc.

  Reply

  • Avatar

   costea

   |

   Buna ziua
   1600 euro partea chirurgicala.
   Protezarea doriti sa fie in aceeasi zi sau peste 4 luni? E o diferenta de pret.
   Am nevoie si de o radiografie cel putin, pentru a vedea cum mai e osul.
   Lucrarea definitiva la fel: sunt mai multe tipuri de la 1900 euro la 3000 euro.

   Reply

 • Avatar

  Duta gina

  |

  Buna ziua pt o lucrare fixa în partea de sus cat costa? Si am o intrebare in cazul lipsei de os ce se poate face? Sunt interesată de ambele părți.eu am CT făcut si radiografia daca imi lăsați un imaill vi le pot trimite. Multumesc

  Reply

  • Avatar

   costea

   |

   Va rog sa imi expediati pe email.

   Reply

 • Avatar

  mariana

  |

  Buna ziua! Citesc despre implanturi si nu reusesc sa inteleg diferenta de tehnica montarii. De ce unele acopera cu gingie iar unele sunt cu ”incarcare imediata”. Multumesc!

  Reply

  • Avatar

   costea

   |

   Incarcarea imediata e mai scumpa dar si mai riscanta.

   Reply

 • Avatar

  Sanda Ionescu

  |

  Va rog sa-mi Spuneti dacă este corect sa pun o punte care este fixată pe un dinte natural si un implant ! Mulțumesc!

  Reply

  • Avatar

   costea

   |

   Nu, pentru ca dintele are mobiliate, dar implantul- nu.
   Remis Constantin — Dentist Crangasi — Bucuresti

   Reply

 • Avatar

  Mari

  |

  Cat Costa implant de sus?
  CE inseamna in implant? Cat costa implant de did cu 8 say 10 dinti?

  Reply

  • Avatar

   costea

   |

   Un implant e 399 euro. Implant Megagen.

   Reply

   • Avatar

    Аноним

    |

    Buna ziua !Cat ma
    costa 3 implanturi la masele

    Reply

    • Avatar

     costea

     |

     preturile sunt afisate pe pagina

     Reply

Оставить комментарий