Gingivita – inflamatia gingivala.

Ce este gingivita Boala gingiei este cauzata de inflamatia liniei gingivale, care poate ajunge sa afecteze osul ce sustine dintii. Cele trei stadii ale bolii gingiei sunt gingivita, peridontita si peridontita avansata. Cauza inflamatiei este una bacteriana si poate fi evitata prin respectarea regulilor de igiena orala.

Ce este gingivita?

Boala gingiei este cauzata de inflamatia liniei gingivale, care poate ajunge sa afecteze osul ce sustine dintii. Cele trei stadii ale bolii gingiei sunt gingivita, peridontita si peridontita avansata. Cauza inflamatiei este una bacteriana si poate fi evitata prin respectarea regulilor de igiena orala. Daca suferi de gingivita sau de alta patologie dentara si esti in cautare de un cabinet dentist crangasi in Bucuresti, poti sa ma contactezi folosind datele afisate pe site.

gingivita
Ce este gingivita? De ce apare?

Cauze ale gingivitei

Gingivita apare din cauza placii dentare netratate ce se transforma in tartru. Tartul nu poate fi indepartat prin spalarea dintilor, ci doar prin tratament stomatologic. Din cauza placii dentare poti dezvolta infectii, daca aceasta avanseaza mai jos de linia gingivala.

Simptome ale gingivitei

Factori de risc

  • Fumatul sau mestecatul de tutun
  • Diabetul
  • Anumite medicamente precum contraceptive orale, steroizi, anticonvulsante, chimoterapie
  • Dinti strambi
  • Folosirea aparatelor dentare care nu ti se potrivesc
  • Plombe stricate
  • Sarcina
  • Factori genetici
  • Imunitate compromisa (bolnavii de SIDA)

Etapele bolii parodontale
Etapele bolii parodontale

Tratament

Pentru a trata gingivita ai nevoie de ajutorul unui medic stomatolog, dar pe langa tratamentul oferit de acesta trebuie sa ai o igiena orala exemplara, sa renunti la fumat si sa fii sigur ca respecti tratamentul daca ai diabet. In functie de stadiul patologiei, stomatologul iti va curata dintii de placa si tartru, iti va prescrie o reteta pentru antibiotice si te va programa pentru operatie, daca este cazul.

Cum arata gingia inflamata
Cum arata gingia inflamata

Gingivita poate fi prevenita daca respecti sfaturile de igiena orala oferita de medicii stomatologi si daca mergi la controale de rutina. In caz ca prezinti simptome caracteristice gingivitei, iti recomand sa te programezi cat mai repede la un medic stomatolog. Daca esti in cautare de un dentist in bucuresti, crangasi, ma poti contacta la datele oferite pe site.


Трекбэк с Вашего сайта.

Оставить комментарий