fbpx

Gingia, dintii si sarcina. Cum avem grija si ce facem cu gingivita?

Gingivita reprezinta inflamatia gingiilor si este primul semn al unei boli, ce duce la pierderea dintilor. Cum va avea grija viitoarea mama de gingiile sale?

Gingivita reprezinta inflamatia gingiilor si este primul semn al unei boli, ce duce la pierderea dintilor (parodontoza).

Cum va avea grija viitoarea mama de gingiile sale? Gingivita in sarcina

In articolul anterior, am explicat cum „copilul ia calciul din dintii mamei sale”, astazi va explic o alta tema ‘dureroasa’. In primul rand, chiar si in timpul sarcinii conteaza igiena orala – trebuie sa va spalati pe dinti de cel putin doua ori pe zi. Nu uitati sa vizitati stomatologul cat mai des, pentru a preveni ceva mai grav. Daca se inflameaza gingiile (gingivita), e bine sa avem grija cat mai minutioasa pentru a nu ajunge la boala parodontala.

A fost demonstrat ca boala parodontala duce la nastere prematura. Ce pasi ar fi bine sa urmam?

De ce apare gingivita in timpul sarcinii?

In timpul sarcinii, au loc o multime de schimbari hormonale, ceea ce duce la schimbari ale gingiei.  

Gingivita sarcina
Gingivita poate fi usor si nedureros tratata

Doua meme din trei sufera de gingivita in timpul sarcinii. O igienizare poate fi efectuata nedureros, fara anestezic si fara consecinte negative.

Caria dentara in timpul sarcinii

carie-dentara-gingie-inflamata
Carie dentara si gingia inflamata aparute in timpul sarcinii

Am mai explicat despre riscurt crescut al formarii cavitatilor carioase in timpul sarcinii. Va sfatui, sa tratati caria dentara la timp, sa nu lasati chiar daca va trece durerea. In orice moment e posibil sa faceti un abces, sa se infecteze etc ce pot duce la complicatii ale fatului. Desigur, sunt unele tratamente ce pot fi amanate (ca de exemplu o fatetare), dar nu si cele ce pot sa duca la infectii. Sfatul meu e sa tratati totul la timp, cand e mult mai simplu.

tartu-dentar-gingivita
Depuneri dentara atat moi cat si dure ce duc la gingivite si sangerare in timpul periajului

Verificati cat mai des starea cavitatii bucale inainte, in timpul si desigur dupa sarcina pentru a nu avea agravari. Pentru a imi sustine activitatea on-line, pentru a publica in continuare – ma puteti multumi cu un like pe facebook 🙂

PS. sunt dentist in crangasi Bucuresti 🙂 ma gasitit zilnic


Trackback from your site.

Leave a comment

Call Now Button