Sarcina, bebelusul si mamica. Cum vom avea grija de cavitatea bucala?

Sarcina, bebelusul si mamica. Cum vom avea grija de cavitatea bucala? Felicitari daca sunteti insarcinata ???? Totusi, sa vorbim astazi despre dintisori si sarcina. Sunt multe intrebari pe care le-am primit de la mamici si astazi o sa va raspund laconic.

Sarcina, bebelusul si mamica. Cum vom avea grija de cavitatea bucala?

Felicitari daca sunteti insarcinata 🙂 Totusi, sa vorbim astazi despre dintisori si sarcina. Sunt multe intrebari pe care le-am primit de la mamici si astazi o sa va raspund laconic.

Imi pierd calciul din dinti cand sunt insarcinata?

Nu, normal ca nu, am explicat intr-un articol anterior.

Cum pot sa am grija de cavitatea bucala in timpul sarcinii?

Neaparat va spalati pe dinti de doua ori pe zi, cu o cantitate de fluor mai mare. E bine sa folositi si apa de gura si flosa interdentara pentru o igiena perfecta. Pentru orice intrebari ma puteti contacta sau gasi chiar in cabinetul stomatologic (Bucuresti, sectorul 6) unde activez si va raspund la orice intrebare.

Gingivita, inflamarea gingiei, e foarte des intalnita incepand cu a doua pana in a opta luna de sarcina. 

Gingia inflamata in timpul sarcinii
Gingia inflamata in timpul sarcinii

Cum ramane cu fluorul?

Multe persoane, in timpul sarcinii primesc aditional suplimente cu fluor pentru dintii copilului aflat in burtica. Cu parere de rau, nu a fost demonstrat ca ajuta cu ceva consumul de fluor in timpul sarcinii.

Cum imi e afectata gingia in timpul sarcinii?

In timpul sarcinii, hormonii nu sunt tocmai echilibrati, astfel gingia e foarte inflamata. Cum e inflamata? In mod normal sangereaza la cele mai mici atingeri, nu mai are culoarea tipica roz-pala si totul e foarte sensibil. Foarte des, in al doilea trimestru e posibil sa aveti o gingie hiper-inflamata, astfel dintii sunt acoperiti mai mult decat in mod normal de gingie. Care e cauza? Cel mai des e placa. Cum se trateaza? Albirea dentara e cea mai simpla metoda.

Gingivita hipertrofica
Gingivita hipertrofica

Studiile au demonstrat: viitoarele mame cu probleme parodontologice (gingivale) severe au risc mai inalt de a avea o nastere prematura sau un nou-nascut cu o greutate scazuta.

Va doresc o sarcina cat mai usoara si neaparat sa consultati un dentist in timpul sarcinii. Ma gasiti zilnic in cabinetul stomatologic pe bd-ul Constructorilor, Crangasi, Bucuresti (sector 6).

Mai aveti intrebari? Ma puteti contacta aici pe site-ul personal, pe facebook, instagram, google plus, viber si whatsapp 🙂

Orice like and share ma bucura. Va multumesc pentru sutele de accesari zilnice pe blog 


Трекбэк с Вашего сайта.

Оставить комментарий