Copilul si igiena bucala

Odata ce dintii copilului tau apar, este absolut necesar sa incepi educatia acestuia despre igiena orala. Mai mult de 40% dintre copii care merg la gradinita au carii.

 

Odata ce dintii copilului tau apar, este absolut necesar sa incepi educatia acestuia despre igiena orala. Mai mult de 40% dintre copii care merg la gradinita au carii, fiind cea mai frecventa patologie de care sufera copii. Asa ca este extrem de important sa incepi educatia despre igiena orala la o varsta cat mai frageda. O data ce dintii incep sa apara este important sa vizitati un stomatolog, asa ca pentru orice informatie puteti sa ma contactati pentru o programare la  dentist Bucuresti, Crangasi sector 6.

 

dentist_crangasi_remis_constantin_dentist_bun

Sfaturi pentru educarea copilului tau in vederea unei igiene orale exemplare

  • In primul rand, este foarte important sa folosesti o periuta de dinti potrivita categoriei de varsta. Perii si dimensiunea acestora sunt concepute special pentru varsta si nevoile copilui tau. O perie de dinti inadecvata poate fi prea aspra si prea voluminoasa pentru dintii copilului tau. De asemenea, culorile si personajele de pe acestea va determina copilul sa fie mai atras de igiena orala
  • O data ce primesti accordul stomatologului, incepe sa folosesti pasta de dinti cu flor pentru a preveni placa dentara si cariile. Pentru un copil mai mic de 2 ani foloseste o cantitate de pasta de dinti mai mica decat un bob de mazare, iar pentru un copil cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani foloseste o cantitate cat un bob de mazare.
  • Invata-l sa scuipe pasta de dinti si sa nu inghita.
  • Invata-l ce miscari trebuie efectuate in timpul spalatului pe dinti: miscari la 45 de grade sus-jos si stanga-dreapta, pe toate suprafetele.

dentist_bucuresti_Dentar_dentist_crangasi

Pana cand copilul tau implineste 6 ani, iti recomand sa il supraveghezi, iar odata cu implinirea acestei varste il poti lasa singur sa se spele pe dinti. Igiena dentara la copii conteaza enorm pentru viitorul danturii micutului, fiind baza pe care veti contrui impreuna sanatatea lui dentara. Controalele de rutina sunt absolut necesare pentru copii mici, asa ca programeaza-te la clinica mea de dentist Bucuresti, Crangasi sector 6 folosind contactele afisate pe site.

 

dentist_crangasi_remis_constantin_dentist_bun

Mai aveti intrebari? Ma puteti contacta aici pe site-ul personal, pe facebook, instagram, google plus, viber si whatsapp. Ma gasiti zilnic in cabinet stomatologic pe bd-ul Constructorilor, Crangasi, Bucuresti (sector 6). Orice like si share ma bucura. Va multumesc pentru sutele de accesari zilnice pe blog 

Puteti citi și alte articole interesante: Fatete dentare, Albirea dentara, Cosmetica dentara si desigur «Bebelusul mi-a luat tot calciul«. 


Трекбэк с Вашего сайта.

Оставить комментарий