Caria dentara, de ce apare? De ce am atat de multe?

De ce apar cariile si cum poti sa le previi Cariile sunt unele dintre cele mai frecvente patologii dentare si cel mai intalnit motiv pentru care mergem la stomatolog. Dar ce sunt cariile de fapt, de ce apar si cum putem sa le prevenim?

De ce apar cariile si cum poti sa le previi

Cariile dentare sunt unele dintre cele mai frecvente patologii dentare si cel mai intalnit motiv pentru care mergem la stomatolog. Dar ce sunt cariile de fapt, de ce apar si cum putem sa le prevenim? Daca suferi din cauza unei astfel de afectiuni dentare si cauti un dentist crangasi, poti sa ma contactezi pentru o programare la datele afisate pe site.

carie dentara
carie dentara

Ce sunt cariile si de ce apar?

Sucurile, dulciurile, cafeaua si mancarea de tip fast food iti vor afecta placa dentara, care va demineraliza in timp smaltul dintelui si va crea pata urmata de gaura numita carie. Neglijata, caria poate ajunge la radacina, deranjand nervul si generand dureri puternice. De asemenea, aceasta poate distruge dintele in totalitate sau poate chiar omori nervul. Exista trei simptome ce indica ca ai o carie: durere a dintelui sau dintilor, sensibilitate dentara la dulce, cald, rece sau durere in timpul masticatiei.

carie dentara
Caria dentara in sectiune. Se poate vedea clar cum o mica gaurita poate duce la un tratament complex

Cum pot sa previn cariile?

In primul rand trebuie sa urmezi toate regulile de igiena orala: curatarea limbii, spalarea dintilor corecta cel putin de doua ori pe zi, folosirea apei de gura, a atei dentare si asa mai departe. Foloseste pasta de dinti cu fluor si apa de gura antibacteriala. De asemenea este recomandat sa te feresti de dulciuri, sucuri, mancare fast food, cafea. Consumul redus de aceste alimente va reduce cantitatea de acizi daunatori dintilor. O ultima recomandare este sa mergi la controale de rutina la un stomatolog cel putin o data la 6 luni pentru a-ti verifica dentitia.

toothdecay

Daca banuiesti ca ai o carie si observi pete, sensibilitate dentara sau dureri, iti recomandam sa programezi urgent o vizita la stomatolog. Amanata, aceasta patologie poate sa evolueaza negativ in detrimentul sanatatii tale, cauzand complicatii. Daca esti in cautare de un dentist crangasi, ma poti contacta la datele afisate pe site.

Etapele cariei dentara
Etapele cariei dentare

Mai aveti intrebari? Ma puteti contacta aici pe site-ul personal, pe facebook, instagram, google plus, viber si whatsapp. Ma gasiti zilnic in cabinet stomatologic pe bd-ul Constructorilor, Crangasi, Bucuresti (sector 6). Orice like and share ma bucura. Va multumesc pentru sutele de accesari zilnice pe articolele: Fatete dentare, Albirea dentara, Cosmetica dentara si desigur «Bebelusul mi-a luat tot calciul»  mai multa informatie accesand.


Трекбэк с Вашего сайта.

Оставить комментарий