fbpx

Care pasta de dinti e mai buna?

Pasta de dinti, e ceva ce folosim zilnic. Foarte des sunt intrebat: care pasta e cea mai buna doctore? Pai, hai sa vedem care totusi e: Majoritatea sunt toate la fel, imbina practic aceleasi componente: fluor contra aparitiei cariei dentare si aditivi pentru controlul placii, inflamarea gingiei etc.

Pasta de dinti, e ceva ce folosim zilnic. Foarte des sunt intrebat: care pasta e cea mai buna doctore? Pai, hai sa vedem care totusi e: Majoritatea sunt toate la fel, imbina practic aceleasi componente: fluor contra aparitiei cariei dentare si aditivi pentru controlul placii, inflamarea gingiei etc.

Pentru fumatori:

De obicei fumatorii au pigmenti pe dinti, si pasta de dinti contine particule mai mari abrazive pentru indepartarea  coloratiilor. Dar, sa nu uitam, cu cat mai abraziv, cu atat mai rau pentru smaltul dintilor. Sa mergem mai departe

Contra sensibilitatii dentare:

Va dor dintii in timp de consumati ceva rece? Faceti cunostinta – aceasta e sensibilitatea dentara tipica. Des aud „ma dor dintii cand fumez afara”, deci posibil ca aveti dintii un pic mai sensibili si puteti incerca pasta de dinti ce nu e abraziva si nu actioneaza negativ pe suprafata dintilor. Si mai e un mic secret: mai sunt unele substante ce actioneaza pentru indepartarea sensibilitatii. Desigur, fiecare actioneaza diferit.

Pasta pentru inalbirea dintilor:

Cum actioneaza aceasta pasta miraculoasa? Foarte simplu, nimic genial, doar inlatura pigmentii pe care ii aveti pe dinti, nimic mai mult. Din punct de vedere legal, nu mai e posibila productia pastei de dinti ce contin substante ce inalbesc dintii. O inalbire dentara calitativa poate fi efectuata doar in cabinetul dentar (ca cel in care activez – cabinet stomatologic Bucuresti).

Paste „naturale”

Am auzit de la unii pacienti precum padta de dinti e cancerogena si din acest motiv prefera ceva natural. Chestia data o voi explica intr-un post separat, dar acum puteti sa va folositi de orice pasta, nu e nimic grav ­čÖé Aceast tip are ca baza extracte naturale din ierburi si multe alte ingrediente naturale: propolis, ghimbir etc. Unica problema e ca anume clinic nu a fost demonstrat ca sunt eficiente, de aceea e foarte important sa verificati daca contine si substante active testate, ca de exemplu fluorul.

Pasta de dinti pentru copii

Trebuie sa o incercati in primul rand, sa vedeti cum e aia pentru barbie sau pentru dinosauri. O sa fiti gata chiar sa o mancati pe paine, si nici nu veti avea senzatia aia de arsura. Ideea e ca nu contine fluor si daca e inghitita pasta de dinti nu se intimpla nimic grav. Igiena orala la copii chiar conteaza, deci nu ignorati problema pana merge copilul la scoala.

Pasta contra sangerarii gingivale

Sangereaza gingia? Deja e un semn de alerta, in primul rand ar fi bine sa va adresati medicului specialist.

Cum actioneaza totusi? Contine sodiu ce actioneaza activ. Dar sa nu uitam, important e sa indepartam factorul ce a provocat gingivita: tartrul supra- si subgingival si biofilmul. Nu doare, e simplu si rezultatele apar in aceeasi zi. Nu asteptati pana degenereaza tot in parodontoza.

Ah da, tot nu stiti ce sa folositi? Nu conteaza, important e sa o folositi de doua ori pe zi si sa aveti un periaj corect.

Ah da, aici e un articol pentru doamnele ce „au pierdut calciu” si „sangerarea gingivala in timpul sarcinii„.

Aveti intrebari? Le puteti da mai jos si voi raspunde cu placere aici sau pe facebook.


Trackback from your site.

Leave a comment

Call Now Button