Albire, fumatul si dintii. Cum ii facem mai albi?

Ultimele studii arata o alta consecinta a fumatului: bacteriile devin mai rezistente la tratament Deja cu totii suntem constienti ca fumatul este un obicei nesanatos, dar de curand un cercetator de la Universitatea Louisville a demonstrat inca un aspect negativ al fumatului.

Ultimele studii arata o alta consecinta a fumatului: bacteriile devin mai rezistente la tratament

Deja cu totii suntem constienti ca fumatul este un obicei nesanatos, dar de curand un cercetator de la Universitatea Louisville a demonstrat inca un aspect negativ al fumatului. Acesta nu doar creste probabilitatea de a avea respiratie urat mirositoare, afte bucale sau chiar cancer, ci si intareste bacteriile, acestea devenind mult mai rezistente la medicamente. Gura deja este una dintre cele mai murdare parti ale corpului, iar fumul de tigara va incuraja inmultirea bacteriilor din cavitatea bucala. Daca esti fumator ar trebui sa mergi la un control stomatologic mai des fata de un nefumator, asa ca daca esti in cautare de un cabinet stomatologic crangasi, ma poti contacta pentru o programare folosind datele de pe pagina de contacte a site-ului. Ne gasesti intr-un cabinet stomatologic Bucuresti, sectorul 6, comod amplasat si mereu in asteptarea noilor pacienti.

 

fumatul si dintii, albire dentara
Niciodata nu e prea tarziu sa te lasi de fumat

Detalii despre studiu

Rezultatele studiului arata ca fumul de tigara incurajeaza patogenii precum Stafilococul auriu, Streptococcus mutans, Bacilul lui Friedlander si Bacilul piocianic sa formeze un strat biologic pe suprafata dintilor (in placa dentara bacteriana). Da, acesti patogeni sunt deja cunoscuti ca fiind o cauza de baza pentru aparitia de respiratie urat mirositoare, dar dezvoltarea lor are si consecinte mai grave (boli ale tractului digestiv, boli de inima sau rinichi). O data ce un patogen se stabileste in stratul biologic, poate fi dificil sa il eradichezi, deoarece straturile biologice isi formeaza un strat fizic impermeabil la raspunsul imunitar al gazdei. In plus, straturile biologice permit transferul de material genetic in comunitatea bacteriana. Astfel, patogenii pot prezenta o rezistenta la antibiotice. Iar daca acestia se raspandesc in organism, bolile pe care le cauzeaza vor fi mult mai greu de tratat.

Fumezi si ai dintii prea galbeni? Mereu poti sa ii faci mai albi intr-o singura sedinta. albire dentara
Fumezi si ai dintii prea galbeni? Mereu poti sa ii faci mai albi intr-o singura sedinta de albire dentara

Consecintele fumatului demonsrate de acest studiu

Una dintre cele mai predominante straturi biologice este placa dentara. Aceasta poate evolua, ducand la gingivita, o boala a gingiei pe care aproape jumatate din populatie o are, sau la alte boli precum periodontita cronica. Straturile biologice se pot forma si pe valvele inimii, ducand la infectii periculoase pentru acest organ vital.

Datorita acestui studiu, Organizatia Globala a Sanatatii incurajeaza abandonarea acestui obicei, numind ziua de 31 mai Ziua Fara Tutun. Stomatologii recomanda renuntarea la fumat, daunand grav sanatatii, dar daca decizi sa iti asumi acest risc, este obligatoriu sa faci controale stomatologice de rutina mult mai frecvente decat nefumatorii. Pentru a te programa la un cabinet stomatologic crangasi, foloseste datele de contact afisate pe site. Ne gasesti in Bucuresti, sectorul 6. Albirea dentara poate fi efectuata oricand, chiar daca sunteti fumator. 

Albirea dentara la toti practic e diferita, la cineva din prima sedinta se observa schimbari majore, pe cand la altii doar dupa un tratament extins, ceea ce inseamna tratament atat in cabinet cat si combinat cu cel ce poate fi facut si acasa. Deci? Hai sa vedem ce inseamna o albire corecta. Eventual, daca vrei sa primesti si rezultate mai stabile, de vreme ce platesti un pret anume, poti opta pentru un detartraj in prima faza. S-a demonstrat ca un detartraj dentar periodic poate imbunatati flora bucala chiar si fara albire, deoarece nu permite dezvoltarea placii bacteriene.

Mai aveti intrebari? Ma puteti contacta aici pe site-ul personal, pe facebook, instagram, google plus, viber si whatsapp. Ma gasiti zilnic in cabinet stomatologic pe bd-ul Constructorilor, Crangasi, Bucuresti (sector 6). Orice like and share ma bucura. 


Трекбэк с Вашего сайта.

Оставить комментарий