fbpx

Albire dentara si profilaxie neinvaziva

Albire neinvaziva dentara, exista asa ceva? Profilaxia nu poate fi ignorata, e ceva veche ca lumea, dar tot imi e greu sa demonstrez pacientilor cat e de importanta.   Mai bine dai un leu pentru profilaxie, decat trei lei pentru tratament. Profilaxia e mai importanta si mai putin dureroasa decat orice tratament.

Albire neinvaziva dentara, exista asa ceva?

Profilaxia nu poate fi ignorata, e ceva veche ca lumea, dar tot imi e greu sa demonstrez pacientilor cat e de importanta.

Mai bine dai un leu pentru profilaxie, decat trei lei pentru tratament.

Profilaxia e mai importanta si mai putin dureroasa decat orice tratament. Toti au auzit, dar de ce nu o fac toti? Cand ajungem abia la o stadie avansata, ne certam in gand de de nu am avut grija de noi? Ne gandim des ce pasta si periuta de dinti sa folosim. Chiar sa stiti ca am un raspuns si la aceste intrebari. Si asa e in orice domeniu, ceea ce include si stomatologia. In mod normal include un sir extins si complex de manopere. Suna urat? In realitate totul e foarte simplu si am putea chiar si evita unit-ul stomatologic.

albire dentara
Pacienta s-a adresat pentru aplicarea unor fatete dentare

Sa-ncepem cu baza: Curatarea – ne imaginam in mod normal ca toti se spala pe dinti, doar ca de ce calitatea se diferentiaza atat de mult? In timpul zilei, la nivelul dintelor se formeaza niste depuneri, bacterii ce duc la unele boli. Care e scopul nostru? Sa facem sa „dispara” acest factor, pentru ca tartrul e cel mic neimportant lucru ce poate sa apara. Un periaj eficient ar inseamna sa ne spalam pe dinti dupa fiecare masa sau cel putin sa folosim o apa de gura.

Ce inseamna un detartaj calitativ?

In primul rand, se va folosi un dispozitiv special ultrasonic, nedureros si nu afecteaza smaltul. Tartul e un depozit mineralizat ce se formeaza pe dinti. Scaler-ul ultrasonic face niste microvibratii ce iriadiaza tartul dentar de pe suprafata dintilor. Detartrajul ultrasonic atent „prelucreaza” suprafata dintilor, nu traumatizeaza si face dintii sa fie curati si fara retentii ce ar mentine mancarea si microbii. Aveti miros neplacut in cavitatea bucala? O sa dispara dupa un o asa profilaxie foarte repede. Sangereaza? Normal ca dispare si sangerarea dintilor in timpul periajului. Ce facem in timpul curatirii dintilor cu scalerul ultrasonic:

 • indepartarea depunerilor moi si dure
 • curatarea pungilor parodontale
 • curatarea dintilor atat supragingival si subgingival
 • albire dentara

Dupa detartaraj ce fac? Cu o perie speciala rotativa si o pasta de profilaxie fac un polish, astfel nu se mai lipesc de dinte la fel de usor resturile de mancare.

albire dentara
Pacienta mi-a zis ca „bebelusul i-a mancat tot calciul„. Nu a fost asa.

  Ce fac eu in continuare? Nu trimit pacientul acasa. Fac un urmator pas foarte important, care se numeste AIR-FlOW pentru albire dentara.

Ce este acest Air-Flow?

E o metoda de profilaxie, cea mai noua in acest domeniu, ce nu este scumpa si are un efect extraordinar. E o profilaxie contra bolilor parodontale (parodontoza, parodontita etc). Cu ajutor unui jet puternic de apa combinat cu un praf special abraziv se actioneaza pe suprafata dintilor. Cu ultrasunetul e imposibil sa fie curatat totul 100%, spatiile interdentare nu pot fi curatate. Acum, cu ajutorul Air-Flow-ului putem curata TOTUL. Toate spatiile ce nu sunt accesibile devin curate si sunt ca dupa o albire dentara. Nu doare, e simplu si chiar e placut. Nu e alergic, nu deterioreaza smaltul sau gingia. Si sa nu uitam, e o metoda de albire ce nu e invaziva. Air-Flow-ul „scoate” toate coloratiile de pe dinti, inclusiv cele provocate de cafea, ceai, tigari si alti coloranti. Dispare mirosul neplacut si dintii revin la culoarea sa naturala alba sau chiar si mai alba. Atata tot? Nu, e mai fac si un tratament pentru gingii, astfel gingiile nu mai sunt inflamate si nici nu mai sangereaza. Aveti intrebari? Ma gasiti pe facebook sau aici puteti sa ma contactati. Raspund la toate intrebarile mereu. Cum albim dintii acasa? Cum ii albim la cabinet? Cat se mentine? Ce putem face? Cat costa! Cititi articolul Albire dentara? Ce ascunde medicul de pacienti. Secrete si adevar!


Trackback from your site.

Comments (2)

 • Avatar

  Nina Radu

  |

  Buna ziua dl doctor ,vreau sa pun o intrebare ,faceti si implant dentar

  Reply

  • Avatar

   costea

   |

   Buna ziua,
   Sigur

   Reply

Leave a comment

Call Now Button