fbpx

Albire dentara? Ce ascunde medicul de pacienti. Secrete si adevar

Albire dentara! Albi! Albi sa fie! – e ceva ce intalnesc foarte des in practica de zi cu zi. Toti doresc un zambet cat mai sclipitor, cat mai frumos si desigur cat mai alb. Doar ca, nu mereu tot ce e alb – e si frumos. Ce inseamna o albire corecta?

Albire dentara! Albi! Albi sa fie! – e ceva ce intalnesc foarte des in practica de zi cu zi. Toti doresc un zambet cat mai sclipitor, cat mai frumos si desigur cat mai alb. Doar ca, nu mereu tot ce e alb – e si frumos. Ce inseamna o albire corecta?

Albirea dentara la toti practic e diferita, la cineva din prima sedinta se observa schimbari majore, pe cand la altii doar dupa un tratament extins, ceea ce inseamna tratament atat in cabinet cat si combinat cu cel ce poate fi facut si acasa. Deci? Hai sa vedem ce inseamna o albire corecta.

Ce se foloseste pentru o albire?

Sunt unele solutii chimice ce se aplica pe suprata dintilor pentru a albire corecta. In mod normal, MEREU se curata dintii atent ultrasonic si dupa care se face un periaj corect si dupa care si o inalbire dentara neinvaziva. Nu se pemite o albire dentara daca e tartru sau alte depunei, deoarece nu vom obtine efectul dorit.

Dureaza mult timp pana se inalbesc?

Nu exista nimic repede si bine. Cum ar fi sa consumam mereu mancare gatita la 760 de grade timp de 5 min? Nu cred ca as mance eu asa ceva. Asa e si in medicina: nu exista ceva repede si calitativ. Mereu pentru a face ceva calitiv avem nevoie de timp si cunostinte. Concetratiile inalte de solutie pentru albirea dentara dehidrateaza puternic dintii dupa care apare asa numitul „efectul rebound” si dintii revin la culoarea pe care a-ti avut-o in maximum 2 saptamani.

E complicat sa facem o albire dentara?

Nu, e ceva destul de basic, desigur sunt niste pasi ce trebuie urmati.

Dupa o albire, se schimba si culoare plombei?

Plombele nu capata o alta culoare, raman la fel.

Am auzit ca se foloseste bicarbonatul de sodiu pentru albire, in conditii casnite. Cum se foloseste?

Chiar se merita sa introduceti substante in gura de care nu aveti idee cum actioneaza? Stiti ca folosirea acestor substante schimba ratia de bacterii in cavitatea bucala? Va rog, nu experimentati, e ultima dantura pe care o aveti 🙂

albire-dentara
Sfatul meu e sa nu folositi metode ce nu au fost cercetate. Nu sunteti convis? Mai bine sa nu va apucati

Peroxidul de hidrogen ajuta la albire?

Da, dar in concentratii stricte, si trebuie izolati dintii foarte minutios, altfel sigur o sa ardeti mucoasa din gura.

Folosirea fara ajutorul unui specialist poate duce la complicatii ca in poza.
Folosirea fara ajutorul unui specialist poate duce la complicatii ca in poza.

Cum o pasta de dinti albeste dintii?

Am un articol dedicat strict pastelor de dinti, cititi articolul despre cea mai buna pasta de dinti pentru a gasi raspunsul la mai multe intrebari.

Cum pot sa imi albesc dintii acasa?

Fara ajutorul unui – specialist e imposibil. Se fac cape speciale, vi se da o solutie, vi se da un gel special pe care il veti folosi, vi se da un gel pe care il veti folosi pentru a nu avea dureri dupa albire. Neaparat se face si o albire in cabinet. Sunt mai multe etape care nu pot fi excluse pentru a avea un rezultat maxim.

Se poate folosi un gel cu cea mai mare concentratie pentru o albire rapida?

Sigur, doar ca o sa aveti dureri insuportabile si sensibilitate. E mai simplu si mai sigur sa folosim o concetratie mai mica pentru a nu avea consecinte urate. Cel mai bine e sa mixam: atat in cabinet cat si acasa cu o pasta speciala cu o concetratie minima.

albire-dentara-acasa-profesionala
Gutiere individuale pentru albirea dentara in conditii casnice. Un tratament complex doar ne va da rezultate de lunga durata

Ce se intampla in timp? Ramane aceeasi culoare dupa albire?

Am avut pacienti ce imi ziceau ca au fost nu-conteaza-la-cine si i s-a promis o garantie ca nu se schimba culoarea in timp. Va explic, nimic nu e permanent. Cu cat inaintam in varsta, cu atat dintii devin mai galbeni, zilnic consumam coloranti tip: ceai, cafea, cola si alte minunatii care in fond ne schimba culoare dintilor. Nimic nu e vesnic.

albire
Introducerea gelului in gutiera individuala

Am auzit ca sunt lampi speciale pentru o albire mai buna.

Cred ca toti cunoastem ce inseamna un marketing bun. Razele vilotele nu acceleara, nu exista nici un studiu, nimeni nu a demonstrat ca aceste raze ajuta la ceva. Ba mai mult, actioneaza negativ la nivelul buzelor, ochilor si gingiei.

albire-dentara
Albirea dentara se face fara graba si doar asa ajungem la rezultate excelente si fara folosirea unor „lumini speciale”. O albire efectuata corect poate tine foarte mult timp

Coroanele si fatele dentare pot si albite?

Desigur ca nu. Coroanele si fatetele raman aceleasi, asta e si magia unei lucrari ceramice. Nu se mai schimba in culoare.

Poate fi facuta o albire dentara la orice varsta?

Se interize copiilor, sunt doar cateva indicatii cand pot fi facute.

Deci, care e concluzia? Nu va lasati prada, intrebati si nu platiti bani pentru marketing si nu va jucati cu focul, am vazut multi dinti care au fost mutilati. Intrebati in primul rand un stomatolog specialist, e gratuit, ma gasiti de luni pana vineri in cabinet stomatologic in Bucuresti, Crangasi.

Mai aveti intrebari? Ma puteti contacta aici pe site-ul personal, pe facebook, instagram, google plus, viber si whatsapp 🙂

Orice like and share ma bucura. Va multumesc pentru sutele de accesari zilnice pe blog 🙂


Trackback from your site.

Leave a comment

Call Now Button