odontologia in Bucuresti

Odontologia – ramura de top a stomatologiei

Te speli pe dinți în fiecare zi. Mai mult decât atât, urmezi toate recomandările și o faci de două ori. Îi îngrijești cum se cuvine, iar la un moment dat depistezi un punct negru pe unul din cei 32 de soldați de os din gura ta. Cum o fi posibil? Ei bine, să știi că faci parte din cele 90% din populația globului care suferă de carii dentare. Iată de ce, majoritatea merg la medicul stomatolog, pentru o procedură de care răspunde odontologia.

Ce este odontologia?

Sursele de specialitate precizează că odontologia este ramura stomatologică ce tratează leziunile carioase și durerile dentare. Cel mai des, serviciile odontologice se referă anume la tratamentul cariilor. Cele din urmă reprezintă inamicul vizibil al dinților. Nu se ascunde, ba mai mult, este un prieten desăvârșit în etapele formării, își face simțită prezența peste o anumită perioadă, când a măcelărit structura dintelui și a ajuns la pulpă. Acum, să analizăm odontologia. Pe lângă carii, această specialitate tratează și leziunile necarioase – fracturi, distrofii, leziuni de uzură dentară.

Printre procedurile odontologice se regăsesc:

  • Obturația coronară (plomba);
  • Fațetele dentare;
  • Coroanele dentare;
  • Inlay-uri – sunt niște obturații realizate de către tehnician în laboratorul de tehnică dentară. De exemplu, în cazul în care s-a rupt o bucată de dinte, atunci pentru reconstrucția acestuia se va folosi procedura Inlay. Asta pentru că va fi adăugată bucata lipsă creată, așa cum spuneam mai sus, în laborator de către tehnician;
  • Onlay-uri – este asemeni inlay-ului, adică o bucată de obturație realizată în laborator, dar cu o mică diferență. Procedura onlay presupune crearea unei proteze mai mari, care ar putea acoperi întreaga suprafață a unui dinte.

De toate aceste proceduri vei avea parte în cabinetul stomatologic din București, la dr. Remis Constantin (Dentist Crangasi). Medicul îți va examina acel mic punct maroniu apărut pe dintele tău și-ți va recomanda cea mai bună și eficientă metodă de tratament. Procedura va fi aleasă în funcție de cât de mult a afectat caria corpul dintelui.

ortodont - medic stomatolog Bucuresti

Caria – dușmanul activ al sănătății tale dentare.

Iată că am ajuns la subiectul care te interesa cel mai mult. Cum a apărut oare caria pe dintele tău, deși respecți toate regulile de igienă?

Mai întâi de toate, trebuie să realizezi că nu ești prima și nici ultima persoană care s-a confruntat cu o asemenea problemă dentară. Apariția acesteia este uneori de neevitat, întrucât cavitatea bucală este un mediu extrem de confortabil pentru bacterii, iată de ce acestea se înmulțesc cu repeziciune. Posibil cândva, în timpul utilizării periuței de dinți, ai omis o zonă în care s-au depozitat resturile. Posibil să fi ignorat seară procedura de curățare a dinților, pentru că erai obosit, ori nu realizezi necesitatea utilizării apei de gură sau a aței dentare. Ceea ce trebuie să știi este că cea mai mare problemă nu este apariția cariei, dar adresarea târzie la medicul stomatolog, pentru tratarea ei.

Acest proces patologic afectează structura dentară, iar dintele își poate pierde din funcționalitate, fiind necesar și tratamentul endodontic. De altfel, caria dentară poate determina complicații și la nivelul organismului, riscul îmbolnăvirii fiind extrem de ridicat.  

Nu lăsa caria să-ți invadeze zâmbetul. Iată câteva recomandări pentru tine. Curăță cu munițiozitate dinții, ai grijă la produsele pe care le consumi sau bei și mergi cu regularitate la stomatolog. Ești mereu așteptat în București, cabinetul stomatologic Crangasi.


radiografie dentara simbol

Ce este radiografia dentara si cand este ea necesara?

Radiografia dentara este o investigatie stomatologica complementara (suplimentata de un control obiectiv si anamnestic), care ofera o imagine completa si detaliata a danturii, mandibulei si maxilarului. Ea evidentiaza si structurile ascunse privirii (radacinile dintilor, osul de suport), precum si afectarile profunde (infectiile dentare complicate, colectiile de puroi, malformatiile dentare ascunse).


Restaurarea Dintilor - Plombe

Dificultatea alegerii între restaurare și proteza dentară

Restaurarea dintelui sau o proteză dentară? Cine ia această decizie, medicul stomatolog sau pacientul? Cu siguranță, de regulă alegerea o face anume medicul. Examinează, analizează și ia decizia corectă. Adesea,însă, unii medici uită să explice pacienților motivele ce au determinat alegerea în favoarea restaurării sau coroanei dentare. Aceasta este cea mai răspândită eroare medicală – să nu acorde suficient timp pentru educarea și informarea pacientului sau pur și simplu să ignore acest aspect.

În acest articol, special pentru dumneavoastră, dragi pacienți, vom elucida detaliile pe care le ia în considerație medicul stomatolog înainte de a lua o decizie. După studierea acestui articol, veți fi sigur despre cât de corect alegeți ce medic stomatolog și clinică dentară vizitați pentru tratament.

 


Implant Dentar

Implanturi dentare: Tipuri, metode și etape.

Astăzi, implantul dentar este cea mai avansată tehnologie pentru a restabili dinții pierduți și unul dintre cele mai populare servicii stomatologice. Din ce în ce mai mulți oameni care au probleme cu dinții își dau seama că implantul dentar are o serie de avantaje față de alte metode de protezare, deoarece implanturile dentare de calitate pot servi unei persoane mai mult de un deceniu.