servicii stomatologice Bucuresti

Topul celor 5 servicii dentare mai frecvent solicitate într-un cabinet stomatologic

Tuturor ne place să avem dinți frumoși și sănătoși. Chiar și tu, cel care ești în căutarea procedurilor stomatologice minune care te vor face să obții acel zâmbet faimos – hollywoodian. Există o serie de servicii stomatologice extrem de frecvent alese de către pacienții ce se adresează la un cabinet stomatologic.

Mai întâi de toate, trebuie să afli și motivele pentru care aceste metode de tratament sunt cele mai populare. Până ajungem la datele unui sondaj răsunător, află că cea mai gravă problemă a românilor este faptul că le pasă mult prea puțin de sănătatea lor orală – vizitele la cabinetul stomatologic au loc, de obicei, în cazuri extreme.

Ce proceduri stomatologice sunt mai frecvent alese de pacienți?

Vorbeam mai sus despre datele unui sondaj răsunător în domeniu. Acesta a fost realizat acum câțiva ani de către compania IPSOS. 80% dintre români au probleme dentare. 4 din 10 persoane se confruntă cu probleme cauzate de placa dentară bacteriană – cât de banală nu ar fi această problemă, ea duce la complicații majore pentru dantură. În această ordine de idei, deschidem „Topul celor 5 servicii dentare mai frecvent solicitate într-un cabinet stomatologic” anume cu procedura destinată acestei probleme.  

Detartraj

Fie că vorbim de un detartraj cu ultrasunet, un detartraj manual ori unul combinat, anume aceste proceduri stomatologice sunt cele mai solicitate practici în materie de tratament dentar. Probabil, statisticile sunt influențate și de faptul că procedura este recomandată o dată la jumătate de an.

Chiar dacă la prima vedere dinții tăi par sănătoși, să știi că la baza acestora situația ar putea fi alta. Mai exact, după fiecare masă bacteriile fac înconjurul gurii, iar la un moment dat se depozitează, formându-se placa bacteriană. Cu timpul aceasta se mineralizează și se transformă în tartru. O simplă curățare a dinților cu pastă și peria nu este suficientă, ba mai mult, funcționează doar pe termen scurt (câteva ore, apoi placa se depune oricum). Iată de ce unica modalitate de a scăpa de placa bacteriană și tartru este adresarea la medicul stomatolog.

Tartrul se îndepărtează cu instrumente ultrasonice, manuale sau aer comprimat. Detartrajul este o procedură inofensivă, iar dacă este efectuată la timp, relativ ieftină, în urma căreia dinții rămân curați, netezi și lucioși. Din punct de vedere financiar, este cea mai accesibilă procedură. Un preț mic cu efect de durată.

Albire dentară

Procedura de albire dentară este strâns legată de cea menționată mai sus, deoarece adesea urmează procedura de detartraj. Estetica dentară câștigă teren pe meleagurile noastre – în goana după frumusețe românii ajung, totuși, la clinica dentară. Iată de ce, topul acesta este completat de procedura de albire dentară. Aceasta presupune o curățare profundă. În timp ce unii pacienți au în mod natural o dantură mai închisă la culoare, gălbuie sau uneori maronie, la alții se formează pigmentarea artificială, din cauza tutunului, a consumului de cafea, ceai sau medicamente. În astfel de circumstanțe apare necesitatea unei astfel de proceduri stomatologice. La baza albirii dentare stă gelul profesional, pe bază de peroxid de hidrogen. Acesta curăță smalțul de nuanțările inestetice, fără a-l deteriora. Totuși există și alte metode, pe care le vei afla odată ce te vei așeza pe scaunul din cabinetul stomatologic.

Radiografie dentară

Știm prea bine că durerile de dinți sunt insuportabile. La apariția acestora medicamentele sunt practic inutile. Cauzele ar putea fi diverse – din acest motiv imagistica dentară este una dintre cele mai uzuale practici în stomatologia modernă. Radiografia dentară este un element important, doar așa pot fi vizualizate și stabilite anumite diagnostice, iar în cele din urmă formula metodele de tratament. Aceasta scoate la iveală infecțiile dentare sau osoase, care nu pot fi văzute cu ochiul liber, afecțiunile patologice, starea dinților de pe urma tratamentului endodontic sau odontologic, etc. Trebuie să știi că în cazul în care, pe lângă durerea sfâșietoare, problema este vizibilă, atunci tratamentul este unul de durată și mult mai costisitor. Pentru a evita asemenea situații radiografia dentară este procedura care te va scăpa de problemele existente, astfel împiedicând răspândirea infecției și distrugerea totală a danturii.  

Tratament endodontic

Se poate discuta la infinit despre tratamentul endodontic. Prin aceasta este eliminată infecția care a pus stăpânire pe dintele tău, mai ales în lipsa unui tratament la momentul potrivit – se ajunge la utilizarea acestei metode atunci când dintele a fost grav afectat de o carie. Grav înseamnă că infecția a pătruns în pulpa dentară. Procedura se desfășoară în felul următor: dintele este scobit cu instrumente speciale, este curățat în interior, tratat cu preparate medicamentoase, iar în cele din urmă se face obturația de canal cu materiale specifice.

servicii stomatologice de calitate Romania

Implanturi dentare

Implantul dentar este cea mai populară procedură. Zilnic la medicul dentist se adresează cel puțin un pacient care are o asemenea necesitate. Nu este de mirare, mai ales că, dintre europeni,  românii se confruntă cu cele mai grave probleme dentare. Potrivit unui studiu recent, inclus în Eurobarometru, 7 din 10 români și-au pierdut cel puțin un dinte, iar alți 3 din 10 nu mai au nici un dinte natural. Implantologia este un proces complex, dar datorită dezvoltării continue, tehnica stomatologică a devenit tot mai performantă. Aceste detalii permit realizarea implantului într-un timp scurt, fără durere, cu garanție pe viață.

Acum, că ți-am pus toate detalii pe tavă, nu-i așa că ai nevoie și tu de o procedură de TOP? Vino la clinica stomatologică din București, sectorul 6, la dr. Remis Constantin și fii în TOP-ul celui mai frumos și sănătos zâmbet din România.


odontologia in Bucuresti

Odontologia – ramura de top a stomatologiei

Te speli pe dinți în fiecare zi. Mai mult decât atât, urmezi toate recomandările și o faci de două ori. Îi îngrijești cum se cuvine, iar la un moment dat depistezi un punct negru pe unul din cei 32 de soldați de os din gura ta. Cum o fi posibil? Ei bine, să știi că faci parte din cele 90% din populația globului care suferă de carii dentare. Iată de ce, majoritatea merg la medicul stomatolog, pentru o procedură de care răspunde odontologia.

Ce este odontologia?

Sursele de specialitate precizează că odontologia este ramura stomatologică ce tratează leziunile carioase și durerile dentare. Cel mai des, serviciile odontologice se referă anume la tratamentul cariilor. Cele din urmă reprezintă inamicul vizibil al dinților. Nu se ascunde, ba mai mult, este un prieten desăvârșit în etapele formării, își face simțită prezența peste o anumită perioadă, când a măcelărit structura dintelui și a ajuns la pulpă. Acum, să analizăm odontologia. Pe lângă carii, această specialitate tratează și leziunile necarioase – fracturi, distrofii, leziuni de uzură dentară.

Printre procedurile odontologice se regăsesc:

  • Obturația coronară (plomba);
  • Fațetele dentare;
  • Coroanele dentare;
  • Inlay-uri – sunt niște obturații realizate de către tehnician în laboratorul de tehnică dentară. De exemplu, în cazul în care s-a rupt o bucată de dinte, atunci pentru reconstrucția acestuia se va folosi procedura Inlay. Asta pentru că va fi adăugată bucata lipsă creată, așa cum spuneam mai sus, în laborator de către tehnician;
  • Onlay-uri – este asemeni inlay-ului, adică o bucată de obturație realizată în laborator, dar cu o mică diferență. Procedura onlay presupune crearea unei proteze mai mari, care ar putea acoperi întreaga suprafață a unui dinte.

De toate aceste proceduri vei avea parte în cabinetul stomatologic din București, la dr. Remis Constantin (Dentist Crangasi). Medicul îți va examina acel mic punct maroniu apărut pe dintele tău și-ți va recomanda cea mai bună și eficientă metodă de tratament. Procedura va fi aleasă în funcție de cât de mult a afectat caria corpul dintelui.

ortodont - medic stomatolog Bucuresti

Caria – dușmanul activ al sănătății tale dentare.

Iată că am ajuns la subiectul care te interesa cel mai mult. Cum a apărut oare caria pe dintele tău, deși respecți toate regulile de igienă?

Mai întâi de toate, trebuie să realizezi că nu ești prima și nici ultima persoană care s-a confruntat cu o asemenea problemă dentară. Apariția acesteia este uneori de neevitat, întrucât cavitatea bucală este un mediu extrem de confortabil pentru bacterii, iată de ce acestea se înmulțesc cu repeziciune. Posibil cândva, în timpul utilizării periuței de dinți, ai omis o zonă în care s-au depozitat resturile. Posibil să fi ignorat seară procedura de curățare a dinților, pentru că erai obosit, ori nu realizezi necesitatea utilizării apei de gură sau a aței dentare. Ceea ce trebuie să știi este că cea mai mare problemă nu este apariția cariei, dar adresarea târzie la medicul stomatolog, pentru tratarea ei.

Acest proces patologic afectează structura dentară, iar dintele își poate pierde din funcționalitate, fiind necesar și tratamentul endodontic. De altfel, caria dentară poate determina complicații și la nivelul organismului, riscul îmbolnăvirii fiind extrem de ridicat.  

Nu lăsa caria să-ți invadeze zâmbetul. Iată câteva recomandări pentru tine. Curăță cu munițiozitate dinții, ai grijă la produsele pe care le consumi sau bei și mergi cu regularitate la stomatolog. Ești mereu așteptat în București, cabinetul stomatologic Crangasi.


radiografie dentara simbol

Ce este radiografia dentara si cand este ea necesara?

Radiografia dentara este o investigatie stomatologica complementara (suplimentata de un control obiectiv si anamnestic), care ofera o imagine completa si detaliata a danturii, mandibulei si maxilarului. Ea evidentiaza si structurile ascunse privirii (radacinile dintilor, osul de suport), precum si afectarile profunde (infectiile dentare complicate, colectiile de puroi, malformatiile dentare ascunse).


Restaurarea Dintilor - Plombe

Dificultatea alegerii între restaurare și proteza dentară

Restaurarea dintelui sau o proteză dentară? Cine ia această decizie, medicul stomatolog sau pacientul? Cu siguranță, de regulă alegerea o face anume medicul. Examinează, analizează și ia decizia corectă. Adesea,însă, unii medici uită să explice pacienților motivele ce au determinat alegerea în favoarea restaurării sau coroanei dentare. Aceasta este cea mai răspândită eroare medicală – să nu acorde suficient timp pentru educarea și informarea pacientului sau pur și simplu să ignore acest aspect.

În acest articol, special pentru dumneavoastră, dragi pacienți, vom elucida detaliile pe care le ia în considerație medicul stomatolog înainte de a lua o decizie. După studierea acestui articol, veți fi sigur despre cât de corect alegeți ce medic stomatolog și clinică dentară vizitați pentru tratament.

 


Igiena Dentara

Totul despre îngrijirea orală

Un zâmbet frumos este, în primul rând, o relație armonioasă cu propria sănătate și aspectul exterior, și abia după aceasta, îngrijirea oferită de un medic stomatolog . Există situații, când aveți nevoie de restaurări (odontologie), curățire sau implanturi dentare, dar ele doar accentuează cât de mult contează să aveți grijă de sănătatea dinților. Încă din copilărie, părinții ne impuneau să curățăm regulat dinții și ne spuneau cât de important este să avem grijă de igiena orală – lucru extrem de important, de altfel.